30.5.09

nopeasti paljon asiaa.

Tulin varmaan tunti sitten ylppäreistä tarjoilemasta. Mukavia ihmisiä nämä ylioppilaiden vanhemmat. Palkkaa tuli sitten kuitenkin 70 euroa.

Eilen lähdin vielä illalla yhdeksän aikaan sopimaan niistä tarjoilu asioista sinne ylppäri paikalle. Nainen selittää sitä tahtia että menee kovaa ja korkeelta. Yritän hokea päässäni muistettavia asioita.
Tomaatti, kurkku, paprika, salaatti pilkotaan valmiiks, leivät tohon, juhlajuomat pitää huolehtia heti aluksi tonne ja sitä varten nuo lasit..
Kaveri näyttää ymmärtävän kaiken. Ei se ymmärtänyt mutta näytti siltä.

Sitten me päätettiin että mun nyt on vähän niinkuin pakko mennä niille yöks. Saadaan sovittua kaikki valmiiks ja mietitään mitä pistetään päälle. Menen kotiin ja juoksen kiireessä saunassa, syömässä, pakkaamassa. Lähden ystävälle yhdentoista aikoihin.

Ei me mitään sovita. Käydään kävelyllä koiran kanssa (missä koira likasi itsensä aika totaallisesti ja juoksi poika koirien perään). Sisälle mentäessä luetaan cosmoo ja kaveri tuunaa farkkujaan. Ratkojalla ja raastimella tekee niistä semmoset hajotetut. Kattellaan vaatteita ja pölistään. Nukkumaan mennään vasta kolmen aikoihin, aikaisesta herätyksestä huolimatta. Tyhmiä ja vastuuntunnottomia kun ollaan. Aamulla tulee kiire, alle tunti aikaa lähteä, kaverin piti laittaa mun hiukset jotenkin fiksusti kiinni (hiukseni ovat pörröiset käkkärät, eikä niitä yksinkertaisesti voi pitää auki) mutta ei ole aikaa ja laitan ne typerän näköiselle nutturalle. Kaveri ei halua käyttää äitinsä ostamaa paitaa, joten hän änkee itsensä minun koon 32 mekkoon ja sukkahousuihini. Hän on pikemminkin kokoa 40 ja pelkään mekkoni puolesta.

Töissä menee ihan hyvin. Alku on aikamoista sähläystä. Emme löydä kuohuvia mistään ja vieraita tulee paikalle 60. Kaikki kuitenkin saavat lopulta ruokaa ja juomaa ja muutaman tunnin juoksemisen ja tiskaamisen jälkeen saadaan hengähtää ja menemme isolle pihamaalle makoilemaan auringossa.
Palkka juoksee, minä en.

Sovitaan että ystävä tulee meille vielä joksikin aikaa.

Saamme kyydin toiselta juhlasankarilta. Olemme meillä kuuden jälkeen. Menemme pihalle istumaan. Minä alan hajottamaan vanhoja, jo valmiiksi rikkinäisiä lempi farkkujani ratkojalla (kätevä vekootin). Mennään sisään kun isä alkaa leikkaamaan ruohikkoa ja silmät alkavat kutiamaan perkeleen allergian takia. Kaveri nyppii kulmakarvat ja sitten sen mutsi on jo pihassa odottamassa sitä. Se oli nopea visiitti.

Kaveri pyyteli päättäreihin. Toinen kaveri kysyi että lähdenkö lahteen jos se on menossa. Menen nyt sinne päättäreihin käymään. Mulla on juotavaa, muttei lantrinkia. Sisko on kinunut että myisin juomani sen kavereille. Niil ei oo mitään. Sä voit aina hankkii uutta? Ei en voi.
Puolen tunnin päästä siis pitäisi olla koululla (se sotketaan kaljapulloilla ja virtsalla joka päättäreinä). Nyt olen hetken koneella, napsin pirkan salmiakkia ja laitan jotain fiksumpaa vaatetta päälle. Ja päätän olenko juomassa tänään. Pitäis juoda pelkilteen.

Ei kommentteja: