8.6.09

uskontoa ja väsyhumalaa.


Okei. Olen juonut melkein kaksi pulloa energia juomaa. Se tekee minut aina hieman sekavaksi. Kuin olisin jossain humalassa. Nauran ja kiherrän koko illan ja tarkoituksen valvoa koko yö. Onhan sentään loma. Anteeksi sekavasta tekstistä jo etukäteen.

Kello on kohta puoli kaksi. Katsoin elokuvan Snake of plane (tai jokin sellainen) jossa matkustajat yrittävät selvitä käärmeitä täynnä olevasta lentokoneesta. Nauran käärmekammoisen siskoni ilmeille ja huonolle juonelle.
Loppuillan vietän koneella lukien ficciä, lueskellen postauksia ja samalla katsellen vieressä pyörivää twilightia (i know i know, huono leffa mut rakastan ideaa).
Samalla lueskelen tietoa buddhalaisuudesta.

Siinä sitten aloin vertaamaan Kristinusko vs. Buddhalaisuus ja minusta pömppis-budhat voitti lannevaate-marttyyrin 6-0.
Kristin uskossa keskitytään syntien välttelyyn ja kultaiseen sääntöön.. Jos keskitytään. Sekin on juuri sitä tässä luterilaisessa suomalaisessa elämässä. Kaste-rippikoulu-erotaan kirkosta meininkiä. käydään pakolliset jutut saadaan pari lahjaa ja leiri elämyksiä ja kiinnosta ei oikeasti ollenkaan.
Buddhalaisuus kiehtoo minua. Kaikki ne ajatustavat. Hyvä karma, paha karma. Uudelleen syntyminen ja elämän arvostus. Minusta Buddhalaiset elämäntavat ovat hienoja ja viisaita. Ei ehkä ajatus että pyritään johonkin, kuten ei kristinuskossakaan. En pidä muutenkaan ajatuksesta että pitäisi pyrkiä johonkin taivaaseen tai ynnämuuhun tuonpuoleiseen paikkaan. Mutta Buddhalaisten tapa arvostaa elämää, kasvis-syönti ja se, ettei aiheuteta vahinkoa elollista luontoa kohtaan. Muiden ihmisten arvostus, rehellisyys ja hyväntahtoisuus.
Siinä olisi loistava syy ryhtyä kasvis-syöjäksi. Ja saisi oikeasti jonkun näkemyksen omiin uskomuksiin. Kristin usko ei todellakaan ole se minun juttuni. Ehkei minusta mitään meditoijaa ja absolutistia tule, mutta ainakin tuo elämän-arvostus on ihan jees. Ketä oikeasti kiinnostaa rampata kirkossa juhlimassa päivää kun joku syntyi tai kuoli? Ja niinhän se on. Maailman tapahtumat ovat seurauksia teoista. Karmaa. Pallo putoaa, jos sen pudottaa. Simple.

Voisin todella alkaa epävirallistesti buddhalaiseksi. Popsia vihanneksia ja miettiä tekojaan. Unohtaa ehtoollisviinin ja leivän. Tack.

Siinä vähän mietteitä uskonnosta. Kello tulee kohta kaksi. Ja arvatkaa minkä aiheisia kirjoja huomenna lainaamaan?

4 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Sä selitit mulle tätä yöllä. :'D
Toi karma- juttu on oikeesti munkin mielestä älykäs ajattelujuttu. (Anteeks, selitykset on loistoja, pitäis varmaa olla nukkuus viel) Siis silleen et kannataa kattoo mitä tekee.

Jeps, siel oli muutama yhdyssana virhe, mutta laitetaan yön piikkiin 8''D (Nekään ei vaikuta tekstin sisältöön millään lailla)

Unknown kirjoitti...

Niinno, tottahan tuo :'D

Eetu kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Eetu kirjoitti...

Buddhalaisuus on hieno filosofia :)

Ei tarvitse uskoa mitään ollakseen buddhalainen, mutta eihän se ole pakko olla buddhalainen vaikka jotakin järkeä buddhalaisuudessa näkeekin ja sitä jopa harjoittaakin...

Löysin tämän tekstin blogihaussa. Miten lienet asian pariin palaillut kirjoituksesi jälkeen mut kuitenkin...

jatkot:)