6.7.09

miksi tämä kaikki?

Äiti ei jostain syystä vaivautunutkaan pesemään ikkunoita. Kiitos äiti. Sen takiahan mä peruin kavereiden vierailun. Kiitos. Kyllä taas ottaa päähän.

Äiti katselee netistä Viron matkoja. Lähdettäisiin sinne tämän kuun aikana. Olen tietenkin ihan iloinen tuosta, ulkomailla käyminen on aina mukavaa. Väki kerrankin ei ole tunkemassa minua ja siskoani johonkin varapetiin samaan huoneeseen, vaan saisimme oman huoneen. Kiitos (Mitä luksusta?! Kunnon yöunet). Minä tahtoisin samaan hotelliin kuin viimeksi. Hotelli Viruun. Hissillä alas ja 5 metriä ovesta ulos niin jo ollaan varsin isossa kauppakeskuksessa. Matkan miinuspuolet;
• Matkalle lähdettäisiin 18 päivä (mökiltä paluu 17 päivä), joten mitä todennäköisemmin, uusimman Potter leffan näkeminen viivästyisi (mä tosissaan tahdon nähdä sen. Ahh taikuutta).
• Reissuun lähtisi myös joku isän työkaverin perhe. Heillä on samalla tavalla 2 murkkuikäistä tyttöä, joiden kanssa 'pitäisi' olla. Luultavasti heidän seuransa on ohitettavissa tiettyyn rajaan asti.
• Tosiaan. Matka olisi heti mökkireissun jälkeisenä päivänä, joten aika uuvuttavaa.

Raivostuttavinta koko hommassa on ehkä se, että vanhemmat pitkittävät minun muuttoani omaan kotiin, sanomalla 'jos me saadaan pitää työmme..'. Ymmärrän sen täysin. Jos kummatkin menettävät työnsä, tulee aika hankalat ajat. Lama. Ja sitten samalla Väki (= vanhemmat) haaveilee etelän matkoista, viron reissuista ja euroopan kiertämisestä asuntovaunussa. Ja ostivat tietenkin siskolle hitavahkon kannettavan. Muutaman viikon he ovat miettineen, jos lähdettäisiin jonnekin lämpöiseen maahan ensi kesänä kokonaiseksi kuukaudeksi. Jepp..
Silti, tänään juuri ennen kuin äiti alkoi puhua mitään matkustamisesta, pesukone ilmoitti tahtovansa eläkkeelle, vinkumalla ikävästi pyörittäessään pyykkiä. Uusimisen tarpeessa siis. Kuten oli lämpövesivaraajamme ja kuten on myös kuivausrumpumme. Pyykkien ripustaminenhan ei käy. Kuitenkin aika tarpeellisia hankintoja lähitulevaisuudessa. Minä kun olen aina ollut ihminen joka ostaa kaikkea tarpeellista, ennen hupeja. Ja muutenkin aika pihi. Joten kysyttyäni eikö se pesukone olisi ajankohtaisempi hankinta kohde, sain vastaukseksi vain 'Jos me nyt sitä tarvitsemme, me lainataan rahaa sulta. Eiks vaan?' ja hymyä päälle. Jaah. Toki. Hienoa.

Typerä tupla postaus. Ei näitä. Luultavasti pesen tuon ikkunan itse, kylmyydestä, laiskuudesta ja taidottomuudesta huolimatta ja tienaan kympin siitäkin. Hyvänä uutisena tänään kuulin, että vanhemmat ovat keskiviikkona menossa katsomaan teatteria ja torstaina saan kyydin kotiin kaupungilta, joten ei tarvitse lähtee ystävältä liian aikaisin.

Ja nyt tajusin, että minulta menee koko ajan ohi ohjelmia, joita haluaisin katsoa.

Ei kommentteja: