9.7.09

kirottu kesäteatteri

Mökötän hiljaa etupenkillä äidin vieressä. Menin lupautumaan lähtemään sinne teatteriin. Kotona valitsin mahdollisimman fiksun näköiset vaatteet, laitoin hiuksia nätimmin ja hoin päässäni ei se niin kamalaa ole. 3 minuuttia ennen lähtöä mietin mitä mutsi teatterista oikein kertoi. Nimi ei tule mieleen, mutta se sanoi ettei se mene jos sataa.. Se on kesäteatteri.
Vaihdan kaikki vaatteet, äkkiä sillä ei olekkaan väliä miltä näytän. Raivoan äidille, ettei tämä voinut huomauttaa sen olevan kesäteatteri. Paksummat sukat, neuletakki ja siskon minulle-liian-iso-syystakki ja autoon istumaan. Väki kummastelee vaatemäärääni, siellä on kesä, mutta minulla on jo sisällä kylmä, joten varmasti on ulkonakin.
Äiti avaa suunsa ennen kaupunkia. Kysyy haluanko jotain mässyä. Tahdon läkeroleja. Suussa on paha maku.


Kesäteatteri on täynnä eläkeläisiä ja keski-ikäisiä ihmisiä. Alussa näyttelijöistä 2 rahasti ohjelmalehtisiä 2 euron kiskurihintaan. Näyttelijöitä on 8, joista 7 on miehiä. 'Bändi' sisältää myös 4 miestä. Mahtoi olla naisella hauskaa harjoituksissa. Näytelmässä on liikaa musiikkia, josta en oikein edes pitänyt. Rooleista löytyy perverssi saksalainen tanssinopettaja ruoskansa ja hitlerpukunsa kanssa ja herkkähermoinen urheilija poika, jonka jännityskohtauksista minulle tulee mieleen Skinssin JJ. Suurimmaksi osaksi tuijotan lavasteita ja puuta niiden takana. Läkerol koko ajan kielelellä yrtiän välttää näyttelijöiden katsomista. En osaa tuijottaa ihmisiä. Pari hauskaakin vitsiä joille hymyilin ja ärsyttävää suomalaista alapäävitsailua. Palatessamme autoille pari äidin kaveria tulee juttelemaan kävellessämme. En edes vilkaise heitä, miksi pitäisi? Olisin voinut olla koko illan kotona yksin, siitä minä nautin, mutta vaihdoin sen huonoon näytelmään.

Miksi? I don't know..

Ehkä siksi että kävi äitiä sääliksi, tämän kysellessä minua koko ajan mukaan. Isä päätti jättää menemättä. Tosi kilttiä. Näytelmäkin tuntui huonolta ja ärsyttävältä vain siksi, koska asennoiduin siihen niin. En tule nauttimaan tästä. Oma vika sekin.

Aamulla herään tavallista väsyneempänä, keitän kupin teetä ja menen koneelle. Pari tuntia aikaa lähtöön ja siellä sataa. Joudun menemään vakiovuorolla tapojeni vastaisesti. Koulumatkatuki korttini käy myös pikavuoroissa, joten olen tottunut menemään niillä. Ne eivät pysähdy kertaakaan ennen kaupunkia ja niissä on hyvät istuimet.
Simbaan sain yhteyttä. Se haluaa lainata pari potteria. Ei yhtään paksumpia kirjoja jo valmiiksi ison kirjakasan päälle. Tarvitsen matkalle toisen laukun niitä varten.

Ei kommentteja: