13.8.09

onnellinen väsyneenä.

Terve väsymys on omalla tavallaan ihanaa. Herätä aikaisin, lukea kolmisen varttia kirjaa linkkumatkalla, istua pulpetissa ja kirjoittaa sormet kipeiksi, lähteä kaupungille, ostaa kyniä, kiiruhtaa linja-autoon jossa ei enään jaksa edes lukea, nukahtamispisteessä nousta autosta ja kävellä puolitoista kilometriä kotiin, vältellä äitiä, kärsiä kamalasta kylmyydestä ja yrittää tehdä jotain. Kello on jo lähes puoli kuusi kun pääsen kotiin. Lähes koko päivä jo kulunut enkä ole lojunut turhaan hetkeäkään. Vain 6-8 tuntia kestettävää rutiinittomassa illassa, koko päivän sijaan. Paljon vähemmän tunteja mietittävänä voinko mä nyt tehdä näin ? Helpottavaa.

En jaksa nykyään edes oikein olla koneella. Television katsomisesta puhumattakaan.

Koulussa on tappotahti päällä jokaisessa aineessa. Lokakuun alussa alkaa työssäoppimis jakso, johon opiskeltavia aineita ei tätä jaksoa aijemmin juuri ole ollut. Nyt opetellaan koko ihmisen anatomia ulkoa, lääkelaskuja, verenpaineen mittaamista ja vanhusten pyllyn pesua (jesh...). Kaikki tulee nopeasti, kiireellä ja samaan aikaan.

Meidän luokassa on kuulemma erittäin huono henki. Kaikki siitä valittavat ja puhuvat, oppilaat ja opettajat. En jaksa aina ymmärtää, miksi siihen kiinnitetään niin pirusti huomiota. Itselleni ystävät ovat ystäviä ja muut oppilaat sivulla elämässä omia elämiään. Siellähän ovat ja puhuvat mitä puhuvat. Sitten joku keksii puhua toisesta jotain paskaa ja joku kuulee siitä ja sitten tuleekin paskanpuhumis sota joka sitten ilmeisesti häiritsee kaikkia ja sitä sitten seuraillaan suurennuslasilla ja tehdään siitä entistä suurempi ongelma. Pian ei ympärillä muuta tehdäkkään kuin puhutaan paskaa toisistaan.

Mä en tajua ? Itse olen mielummin hiljaa. Olen minäkin joskus ilmaissut mielipiteeni jostakin, anteeksi, mutta ei sillä nyt oikeasti ole niin paljoa väliä jos joku ei jaksa sitoa kengän nauhojaan.

Mun on tehnyt liian usein mieli mennä tupakalle. En mä edes polta. Kuitenkin tulee hetkiä kun tekee mieli paeta paikalta ja mennä ulos tekemään pahojaan. Terveydenhoitajalle pitäisi mennä. Siinä syy polttaa yksi tupakka. Se pyysi syksyllä että menisin sinne tarkastukseen parin viikon sisällä koulun alkamisesta. Toki toki, kunhan uskallan. Verikokeisiin pitäisi mennä. Siinä syy polttaa toinen tupakka. Keliakia vasta-aineiden tarkistus. Vielä _pitäisi_ mennä myös ottamaan koepala suolistosta, mutta minä en mihinkään letkunnielentään mene toistakertaa ! Mutsi on samaa mieltä. Sekin saattaa lykkääntyä, kun koulussa on niin helvetinmoinen kiire eikä mistään saisi olla pois.


Jos menisin terkalle tiistaina..

1 kommentti:

Anttu kirjoitti...

Mene mene : >