25.8.09

sugar in the morning.

Erittäin turha ja mihinkään liittymätön otsikko on lainaus parhaillaan lukemastani kirjasta. Bjorn Sortland - Silmätyksin, jonka kuvittelin tarinan idean osalta hyväksi, mutta joka osoittautui pelkäksi uskonnollisen taiteen jankkaamiseksi. Luen eteenpäin, odottaen jotain traagista tapahtuvan, päähenkilö tytön pitäisi tässä pikkuhiljaa sokeutua ja taidehömppä pojan tähän tyttöön rakastua joten toimintaa !

Vasemmassa kädessä, lukee mustalla kirjoitettuja sanoja. Luiden nimiä luiden kohdalla, suomeksi ja latinaksi, anatomian luutenttiä varten. Koulussa jo viides päivä putkeen, kun hoetaan verenpaineesta. Päästään katsomaan oikein videoa. Kun vihdoin onnistun soittamaan terveyskeskukseen ja selittämään asiani, 'hei olen toisen vuoden lähihoitaja opiskelija ja työssäoppimispaikasta pitäisi jutella' ilmoitetaan hyvin ystävällisesti ja ymmärtäväisesti paikkojen olevan täyteen buukattu, joten etsippä hyvä lapsi vaikka vanhainkodista tai palvelutalosta. Kaikkien muiden saadessa työssäoppimispaikkansa koululta suoraan, joudun minä soittelemaan paikkoja läpi, vain koska kyseinen paikkakunta ei kuulu seutuun. Mutta miksi elämän pitäisikään olla helppoa, kun ei parin puhelun pitäisi olla niin ylitsepääsemätön paha.

Koulun piinasta poistumme jo suureksi iloksi yhden jälkeen, skippaamalla koulun syksyn avajaiset, joka olevinaan olisi pakollinenkin tapahtuma. Yritän ilmeisesti rääkätä itseäni ja helpottaa lompakkoani, joten en osta koulun jälkeen kaupasta sitä lähes päivittäistä läkerol askia ja näin säästän muutamia euroja viikossa, aikomuksena lopettaa moinen turhuus kokonaan. Ensin läkerolit, sitten pikkuhiljaa light kolajuomat ja sitten loput hiilihappolitkut. Makeutusaineita ja hampaiden liuottajia ja ennenkaikkea liian kalliita asioita minun tuloillani, joten pitää yrittää olla ilman. Päivän toinen päätös on raahautua pois netistä ja siirtyä hyppimään tanssimatolla. Koomisen näköistä puuhaa, joka muuttuu aina vain raskaammaksi kehittyessäni paremmaksi ja nopeammaksi. Kuvasin mielenkiinnosta kännykkäni kameralla tätä 'jalkatyöskentelyäni' ja vaikka itseäni siinä katselin, oli se aika hullun näköistä.

Pistän kai aika korkeat odotukset itselleni näin heti syksystä. Yritän saada itseni harrastamaan liikuntaan, jättämään pois epäterveelliset makeuttajat ja vähentää ruudun tuijotusta. Elämänään päinvastoin kuin elin koko kesän.

2 kommenttia:

Anttu kirjoitti...

Aspahkfg! Juuri niin, tuota koulujen paskasontaa niskaan vaan, ei kuulu seutuun... helvetti sen nyt jo pitäisi riittää että kouluun tulee! D=

Aletheia kirjoitti...

Hei :> Sait minusta uuden lukijan. Olen hetken jo tätä blogiasi seuraillut niin nyt voisin ihan julkisestikin.