26.8.09

Tizian ja Tintoretto !

Nyt olisi taas aika vaihtaa kännykkään uusi herätysääni. Tätä en tee mielelläni usein, koska joka aamu samaan musiikkiin herääminen saa minut vihaamaan kyseistä kappaletta sen verran, etten voi sitä muuten kuunnella, mutta nyt on kai vähän pakko. Olen oppinut laittamaan herätyksen pois päältä unissani, ilman että herään. Kesällä leirilläkin, kännykkäni lojui lattialla, sängyn jalkopäässä ja olin onnistunut sammuttamaan herätyksen taaskaan heräämättä. Vieressä nukkunut leirituttavuus oli katsonut kuulemma hieman kierosti.. Nyt siis saan herätyskellon pois päältä uniani jatkaen, mutta ikävä kyllä en osaa laittaa sitä mukavasti torkuttamaan vaan kokonaan pois. Kuten tänäkin aamuna, jolloin sain häslättyä itseni assalle kahdessakymmenessäviidessä minuutissa.
Aamu alkaa ruuanlaitolla. Listassamme jauhelihakastike, täysjyväriisi, maitokiisseli ja raastesalaatti (kurkusta) ja Blondia (työpariani ja rakasta ystävääni) ei näy kouluun. Soittaessa ilmenee tämän nukkuneen pommiin. Laitan riisit liian aikaisin, työpiste on sottaisempi kuin ikinä ja joudun pyytämään sijaisopettajaa hämmentämään maitokiisseliäni, jotta saisin haettua sille tarjoiluasitan ilman pohjaan palamista (nolous). Iltapäivä kuluu pää pulpetissa ja välitunnit missä tahansa, mahdollisimman makaavassa asennossa. Pirteys ei ole päivän sana, enkä ole ainoa. Kenelläkään ei ole se paras mahdollinen päivä, mutta toiset sentään piristyivät ajan kuluessa. Kai.

Sama vanha bussikuski. Se leimaa bussikorttini, minä katson poispäin. Tottuneesti jätän sanomatta paikkakutani nimen, mutta joka päivä se viisi-kymmenen sekuntia kortin antamisesta sen takaisin saamiseen tuntuvat yhtä epämukavilta. Äiti on kotona, se on tehnyt ruokaa ja pitänyt ulko-ovia auki. Siskokin on kotona med kihlattu. Joudun kuuntelemaan kinaa karkkipussista.
Sain eilen kirjan luettua loppuun, mitään ei siinä tapahtunut. Turha kirja, joka sisälsi 2-5 sivua tietoa jokaisesta puhutusta ristiinnaulitsemis aiheisesta taulusta, joita oli 34 kappaletta, + muut taide historiat kaupan päälle. Nyt tiedän tusinan eri taiteilijan nimet.

2 kommenttia:

Aletheia kirjoitti...

Hah, olen tehnyt tuota herätyskellon unissaan sammuttamista joskus itsekin. Ratkaisin ongelman sijoittamalla kellon toiselle puolelle huonetta, ärsyttävää mutta toimivaa :D

Anttu kirjoitti...

Kihlattu? :'-D doink!