13.9.09

hullun hauska hulluus.

Helsinkiin junalla ja sieltä Nummelaan. Helsinki näytti niin ihanalta. Ihmiset mainostivat tuotteitaan ja jakoivat axea, kaurakeksejä, karkkeja, rasvoja, kaikkea. Kiertelen vaatekaupasta toiseen ja tunnen oloni epämukavaksi. En osaa pysähtyä minnekkään katsomaan vaatteita tarkemmin ja tuntuu typertältä, kun kierrän kaupan minuutissa-kahdessa ja poistun kiireenvilkkaa tyhjin käsin. Tunnen oloni jotenkin typeräksi rauhallisten ja muotitietoisten ihmisten keskellä, samalla kun itse kannan täynnä tavaraa olevaa mutsilta lainattua laukkua. Kello lähestyy viittä, bussi on lähdössä, eikä matkakaveria näy missään. Soitan, hän ei tiedä missä on Kamppi. Matkustan yksin.

Ensimmäisen illan jälkeen vaatteissa haisee viina ja tupakka.
Toisen illan jälkeen vaatteissa haisee kannabis.


Ve-Vin kämppä on erikoinen. Neljän hengen pikkuinen solu. Seinillä lehdistä leikattuja naisten kuvia ja huoneessa punaisilla valoilla kirjoitettu SEXY, mustiin verhoihin kiinnitettyjä vaaleanpunaisia alusvaatteita ja keskellä huonetta kultainen strippitanko. + koomisesti iso lumikki juliste. Talo täynnä humalaisia ihmisiä, joista parhaiten jäi mieleen 19-vuotias, irokeesipäinen tyttö, joka kulki koko viikonlopun samoissa vaatteissa ja maiharit jaloissa. Todella päihdeongelmainen ja kärsii psykooseista. Se kertoi koko ajan viinan, pilven, sienten ja lääkkeiden käytöstään, laitoshoidoistaan, kodittomuudestaan, suhteistaan ja lyhytmuistisuudestaan (josta johtui se, että samat asiat kuultiin 5-10 saman päivän aikana). Ei kestänyt olla selvinpäin ja oli työskennellyt lasten kanssa psykoosissa. Mutta silti aivan ihana tyyppi. Ilta juhlittiin. Juotavaa, tupakkaa, ihmisiä. Ei juuri nukkumapaikkoja ja kuten kuulemma yleensä, ensimmäiset sammujat veivät parhaat paikat (:<).

Toinen päivä oli yhtä väsymystä. Nukuin, pelasin korttia, yatzya, nukuin. Kävimme aamusta dyykkaamassa valintatalon roskiksilta ihmisille aamiaista ja löysimme paljon hyvää leipää (jota en tosin itse mennyt syömään) ja käydessämme kaupassa hain itselleni ison pepsi max pullon. Illalla tahdon taas pääni sekaisin. Poden alkoholi kammoa. Yläkerran ukkeleilla on puhdasta kannabista. Avaan suuni ja sanon 'huvittais kokeilla' eikä kulu kuin pari minuuttia, kun istuin pienessä soluhuoneessa kuuntelemassa luentoa vaikutuksista, laadusta, tavoista ja siitä, että mitä tahansa tapahtuukin, pitää muistaa että se on vain mun päässäni. Neljän hengen rinki ja Ei huumeita periaatteen romuttaminen.
Alusta alkaen tunsin kauheaa tarvetta kontrolloida itseäni. Kun alkoi naurattamaan, pakotin itseni lopettamaan. Kun tuli suuri mässyn himo, katselin vierestä kun muut söivät suklaakakkua ja pringlesejä. Kun otsa meni koko ajan tahtomattani ruttuun, tappelin vastaan. Ihmiset lähtivät baariin, minä jäin höpöttämään muille pilvessä. Tunsin kylmää ja kuumuuttakin. Parit henkoset ja pari tuntia hyvää oloa.

Paluumatkalla helsingissä, etsitään Kurn :ille syötävää. Olen elänyt viikonlopun päihteillä ja sadalla grammalla lakritsiuute nameja, joten kun istumme cafe picnikkiin ja tilaan haudutetun teen, alas uppoaa vain puoli desiä. Kiroan kauppojen kiinni oloa. Olin löytänyt perjantaina mahdollisesti ostettavan takin, jota nyt en sitten saanutkaan, kun tyhmyyttäni ajattelin voivani ostaa sen sunnuntaina. Kävellään juna-asemalle, ostan lipun, hyvästelen Kurn :in ja menen junaan. Viereen istuu tummempi ihoinen mies, jolla on tumma parta ja tummat hiuksen niskassa ponnarilla. Se kuuntelee musiikkia, heiluu sivulta toiselle ja vatkaa polviaan. Sitten se kaivaa laukustaan pienen pienen possu pehmolelun, jolla se leikkii polvellaan. Minä keskityn kirjaan ja yritän olla välittämättä, kun tyypin kyynärpää tönäisee minua vähän väliä.

Kotona heitän pois toiveen tyhjänpäiväisestä television tuijottelusta, kun huomaan, ettei digiboksi ole tallentanut ensimmäistäkään katsomisen arvoista ohjelmaa toisin kuin piti. Istun typeränä koneelle, kuten aina. Vatsa kramppaa, enkä jaksa enään välittää, koska mikään ei auta, eikä ole auttanut koko päivänä. En pode huonoa omatuntoa viikonlopusta, huumeista, hölmöilystä. Kaikkea saa kokeilla kerran tai pari.

1 kommentti:

Sini kirjoitti...

..Olen typerä nuori tyttö, mutta minäkin haluan kokeilla. Ihan siksi, että pää olisi kiva saada kerrankin sekaisin. Ollut varmasti jäännä viikonloppu. Muistahan levätä juhlimisen jälkeen :)