19.10.09

tarjotaan kahvia. rangaistukseksi. kahdeksan tuntia kannussa seissyttä.


Sain tehdä töitä taas erillaisella osastolla. Siellä ei kukaan kävele avutta. Osasto, jonne päätyvät kaikista huonokuntoisimmat raukat. Kuolemaa odottavat.

Tunnistan yhden vanhuksista entisen ystäväni isoäidiksi. Tietoisuus ympäröivästä maailmasta on lähes nolla ja hän kärsii dementian aiheuttamasta pakkokävelystä, vaikka ei enään ilman apua pystykkään kävelemään. Vielä paremmassa kunnossa ollessaan hän oli toisella osastolla vain kävellyt aamusta iltaan. Vatsaa kouraisi, kun jotenkin yhdistin hänet ns. tutun tutuksi ja näin millaisessa kunnossa hän eli.
Ja vuodepesuja tehdessä sain pissaa päälleni.

Isovanhemmat kävivät kylässä. Vasta kahden tunnin kuluttua heidän saapumisestaan, poistun huoneestani ja käyn näyttäytymässä. Otan ukin antaman setelin vastaan hymyillen. Mummi istuu sängylleni kyselemään työssäoppimisesta ja kaikesta. Hän tiedustelee, että onhan minulla kaikki hyvin. Osaanko pitää itseni kunnossa. 'Mikäs tässä ollessa. Tietenkin'.
Aamun tullen olen talossa yksin. Ihastelen ikkunasta näkyvää valkeaa maata ja hörpin tölkin olutta, jota en ikinä oikeastaan ole juonut. Äkkiä kaipaan jo talvea. Saapikkaiden alla narskuvaa lunta, lumitöitä, vaatekerroksia, lumisadetta, takkatulta, valkeaa maisemaa, pakkasen tuoksua ja joulun lähenemistä. Asioita, joista en koskaan osaa nauttia, niiden tullessa ajankohtaisiksi.

3 kommenttia:

Kelvoton kirjoitti...

Vai että olutta. Siinä on gluteenia.

girlygirl kirjoitti...

Mukavaa kun kyselivät kuulumisia, isovanhemmat. <3 Minäkin odotan talvea, en jotenkin saa tästä syksystä kiinni. Oikeasti odotan jo kevättä, mutta ensin on tultava talvi.

Kauan harjoittelusi kestikään? Oletko viihtynyt? Anoppi on töissä vastaavanlaisessa dementiayksikössä, jossa on kai keskivaikeasti huonokuntoisia. Hän rakastaa työtään, mutta minusta ei siihen olisi.

Voimia viikkoosi! <3

Sca kirjoitti...

Oijoi, hienoa! Tervetuloa mukaan. <3

Idea on todella vaikea selittää omin sanoin, joten suosittelen vain lukemaan Kyläwikiä: http://wiki.juonittelupelit.net/index.php/Etusivu, tuolla selitetään kaikki hyvin ja ymmärrettävästi. Peleihin pääsee helposti mukaan, sen kun vain ilmoittaudut niihin Kirjastossa. 8) Juonenkin päästä on helppo saada kiinni, kunhan lukee tosiaan tuota Kyläwikiä - ja pelaa, sillä harjoittelemalla oppii.

Koko paikan ja sen pelien idea saattaa tuntua hirveän monimutkaiselta aluksi, mutta kyllä kaikki sitten selventyy. Näin kävi ainakin minulla. o/